top of page

Over

Een nieuw project in Wallonië!

Amper een paar weken geleden, na zeer persoonlijke contacten en/of ontmoetingen tussen jonge duivenliefhebbers en bepaalde leden van het KBDB-comité, nam onze nationale voorzitter Pascal Bodengien het heft in handen en besloot te proberen de duivensport in Wallonië nieuw leven in te blazen door voorstellen te doen om daar een jeugdclub op te richten.

Van het een kwam het ander: deze goede woorden werden gehoord om de

“KBDB Wallonië Jeugdclub”. Dit laatste is vrij recent aangezien het dateert van 14 oktober 2023, toen een eerste werkgroep van zes jonge duivenliefhebbers bijeenkwam in de kantoren van de federatie in Hall om het project te bespreken en te onderschrijven.

Het is duidelijk dat een dergelijke uitdaging niet gemakkelijk te ontwikkelen is; de club staat nog in de kinderschoenen en moet groeien. Het eerste doel dat bereikt moet worden is in de eerste plaats zichzelf bekend maken; dit is de reden waarom we in eerste instantie de creatie van een Facebookpagina op internet zagen, aanvankelijk beheerd door vijf beheerders, dit uiteraard onder toeziend oog van het landelijk comité.

Als hoofdactiviteit was de jeugdclub KBDB Wallonië al aanwezig op een beursstand tijdens de nationale dagen; het zou hetzelfde kunnen zijn tijdens andere optredens. Het doel van een gezamenlijke stand met de jeugdclubs van het Noorden van het land is het promoten van de duivensport als lid van de jeugd door met name aanvullende informatie aan te bieden over de werking van de verschillende jeugdclubs per provincie.

Net als op alle gebieden is ons mooie Wallonië vaak achtergebleven bij het aansluiten, ook al heeft de ene of de andere samenleving zonder veel succes geprobeerd deze jeugd nieuw leven in te blazen.

 We moesten dus zo snel mogelijk reageren!

Er wordt ook gesproken over een nieuw kampioenschap gericht op de Waalse jeugd en beginners.

Wat dit onderwerp betreft moeten we ons baseren op iets concreets, dus we zullen ongetwijfeld in grote lijnen de criteria van de KBDB-jeugdkampioenschappen of die van andere jeugdclubs overnemen.

Vóór het volgende seizoen moet alles rigoureus zijn afgerond.

Foto CDJ KBDB.jpg

Ons team

bottom of page